Z myślą o amatorach kuchni tureckiej firma DROSED przygotowała nowość Pasztet turecki o smaku kebabu. Kremowy pasztet z kurcząt z dodatkiem aromatycznych przypraw i ziół urozmaici smak tostów i kanapek.
Kuchnia turecka wywodzi się z bogatej tradycji kulinarnej Imperium Osmańskiego. Widoczne są w niej także wpływy kuchni europejskiej zwłaszcza greckiej oraz orientalnej. Najbardziej charakterystyczną cechą tureckich potraw jest swoboda w łączeniu rozmaitych smaków i składników. Podstawą większości dań jest świeże, wysokiej jakości mięso oraz różnorodne przyprawy. Najpopularniejszą turecką potrawą jest bez wątpienia kebab, który zaaklimatyzował się w wielu krajach Europy jako smaczna i szybka przekąska.
Miłośnikom tego dania DROSED poleca Pasztet turecki o smaku kebabu. Jest to najnowszy produkt firmy z linii Kanapki Świata. Tradycyjny pasztet z kurcząt wzbogacono o aromatyczne zioła i przyprawy, takie jak kolendra, oregano, kminek oraz szałwia. Dzięki nim pasztet ma zdecydowany smak oraz wyrazisty aromat. Produkt posiada kremową konsystencję, dlatego z łatwością się rozsmarowuje. Dobrze komponuje się z tradycyjnym pieczywem białym lub słonecznikowym, tostami, a także z lekko słodkim chlebem tureckim pide lub fladen.