Mlekpol wprowadza nowe jogurty funkcjonalne

www.portalspozywczy.pl | 13/08/2010 10:08

Spółdzielnia Mleczarska Mlekpol wprowadziła na rynek pitne jogurty smakowe Mazurski Smak ze znakiem BIFI. Jogurty zawierają kultury bakterii z rodzaju Bifidobakterium - stąd nazwa BiFi.

Jak podaje spółdzielnia, bakterie Bifidobacterium bifidum tworzą w przewodzie pokarmowym człowieka mikroflorę bakteryjną, która korzystnie oddziałuje na zdrowie.

Kolejną cechą nowych jogurtów Mlekpolu jest obniżona zawartości cukru, nawet o ok. 50 proc. w porównaniu do innych jogurtów. Jest to produkt niskolaktozowy, jedyny jogurt na rynku polskim polecany osobom z nietolerancją laktozy.

Jogurty pitne Mazurski Smak BIFI produkowane są w dwóch smakach: truskawkowym oraz brzoskwiniowym. Pakowane w ekologiczne kartoniki z papieru o pojemności 0,25l.


Zdjęcia i kolory dają ogólne wyobrażenie o produktach i mogą odbiegać od rzeczywistego wyglądu.
Zastrzega się możliwość błędów w opisach na stronie WWW.