Bakalie HELIO Słoneczne Owoce

HELIO | 08/01/2010 09:01

Zdrowe produkty zwykle kojarzą się z czymś niesmacznym i mdłym w smaku. Marka Helio obala ten mit, wprowadzając na rynek swój nowy produkt Bakalie Słoneczne Owoce . Specjalnie przygotowana mieszanka to nie tylko zdrowy składnik diety, ale również pomysł na kolorową przekąskę dla gości.

Bakalie HELIO Słoneczne Owoce to oryginalne połączenie bakalii i suszonych owoców. Produkt jest naturalny, nie dodaje się do niego soli. W skład mieszanki wchodzą: rodzynki, śliwki suszone, morele suszone, daktyle, a wszystko wzbogacone o ananasy kandyzowane, blanszowane migdały i orzechy laskowe. Dla wygody konsumentów z owoców pestkowych (morela, śliwka, daktyl) usunięto pestki, a całość zamknięto w pomarańczowo przeźroczystym opakowaniu z charakterystycznym słonecznym logiem marki wyróżniającym się na półce w sklepie. Opakowanie Bakalii HELIO Słoneczne Owoce pozwala na ocenę składników i ich jakości przed zakupem. Wszystkie składniki łączą się w niepowtarzalną całość zachwycającą smakiem i różnorodnością kolorów.

Połączenie najlepszych gatunków suszonych owoców i orzechów to pomysł nie tylko na wyśmienitą i zdrową przekąskę, ale też inspiracja do wzbogacania wykwintnych dań i deserów. Bakalie HELIO Słoneczne Owoce można dodawać do ciast, mięs, jogurtów oraz lodów i ciast (na zimno i ciepło). Coraz częściej docenia się ich walory smakowe również w sałatkach oraz daniach z makaronu i ryżu. Tak przygotowane i ozdobione dania będą wyróżniały się wyglądem, smakiem i aromatem, staną się słodsze, nic nie tracąc na walorach zdrowotnych.

Bakalie HELIO Słoneczne Owoce to także pomysł na słodka przekąskę do pracy czy szkoły. Na niewielkim przyjęciu zrobią o wiele lepsze wrażenie niż chipsy i ciasteczka. Kolorowa mieszanka podana w ładnej miseczce, będzie się elegancko prezentowała, a jej zawartość z pewnością zostanie dostrzeżona przez gości.

Suszone owoce i orzechy są polecanym składnikiem codziennej diety. Duża zawartość błonnika wpływa na poprawę pracy jelit, a obecne w nich przeciwutleniacze mają właściwości antyrakowe. Orzechy wpływają także na pamięć i zdolność przyswajania nowych informacji. Zawarte w nich witaminy i mikroelementy korzystnie wpływają na pracę serca, obniżenie złego cholesterolu. Instytut Żywności i Żywienia poleca każdemu garść bakalii i orzechów dziennie.


Zdjęcia i kolory dają ogólne wyobrażenie o produktach i mogą odbiegać od rzeczywistego wyglądu.
Zastrzega się możliwość błędów w opisach na stronie WWW.