Doskonały makaron bez glutenu, laktozy i jaj? To możliwe – Makaron Rigatoni 3 PAULY

informacja prasowa | 22/06/2015 09:06

Marka 3 PAULY, producent zdrowej, wartościowej żywności skierowanej dla osób pragnących zdrowo się odżywiać a także dla alergików i osób cierpiących na nietolerancje pokarmowe, znana jest ze szczególnej troski o bezpieczeństwo i jakość wykorzystywanych surowców. Wszystkie produkty przechodzą regularne kontrole, które gwarantują zachowanie najwyższych standardów produkcji. Wyroby marki wyróżnia wyjątkowo niski poziom alergenów, a także bogata oferta produktowa, która pozwala na eksperymentowanie w kuchni, niezależnie od ograniczeń zdrowotnych.

Bezglutenowy Makaron Rigatoni to nieuczulająca odmiana tradycyjnego, włoskiego makaronu, nieco podobnego do popularnego penne. Rigatoni po włosku oznacza „pasiasty”, co najlepiej opisuje wygląd tej popularnej podstawy tradycyjnych past. Pionowe żłobkowania na powierzchni rurek Rigatoni świetnie zatrzymują sos, ser, warzywa czy mięso, które pokrywają całą powierzchnię, nie spływają i cieszą podniebienie aromatycznym smakiem. Bezglutenowy Makaron Rigatoni nie zawiera przy tym alergenów, takich jak gluten, laktoza czy soja, na których nietolerancję cierpi coraz więcej osób. Przygotowany na bazie mąki kukurydzianej produkt marki 3 PAULY jest świetną alternatywą dla zwykłego, pszennego odpowiednika, a jego smak w niczym nie odbiega od tradycyjnych produktów z semoliny. Nie klei się po ugotowaniu, jest miękki i delikatny, a gotuje się tylko 8 minut.

 Bezglutenowy Makaron Rigatoni 3 PAULY znaleźć możemy w klasycznym, 500-gramowym opakowaniu. Aby ułatwić szybką identyfikację produktu, na froncie makaronu producent umieścił wyraźne logotypy, informujące o składnikach i alergenach, które celowo wykluczone zostały z procesu produkcji.


Zdjęcia i kolory dają ogólne wyobrażenie o produktach i mogą odbiegać od rzeczywistego wyglądu.
Zastrzega się możliwość błędów w opisach na stronie WWW.