Balsamiczna esencja smaku – polewa Glassa Gastronomica marki Ponti

informacja prasowa | 21/01/2015 21:01

Głęboka nuta smakowa polewy stworzonej na bazie octu balsamicznego od dawna znana jest mistrzom sztuki kulinarnej, jako niezastąpiony komponent wielu wyrafinowanych dań. Jednak dziś nie trzeba już przygotowywać tego specjału samemu, skrupulatnie ważąc i odmierzając proporcje złożonej receptury. Marka Ponti oferuje bowiem gotowy produkt, jakim jest Glassa Gatronomica, oparta na occie balsamicznym z Modeny,  stanowiącym sekret jej wyjątkowego aromatu.

U źródeł tradycji

Sięgając po zainspirowane włoską kuchnią dodatki i przyprawy często nie zdajemy sobie sprawy z tego, że w istocie kupujemy polskie produkty, wyprodukowane z lokalnych składników. Natomiast gęsta i aromatyczna Glassa Gastronomica marki Ponti to na wskroś przesycona włoskim smakiem polewa, której receptura bazuje na occie balsamicznym z Modeny, stworzonym z soczystych, dojrzewających w południowym słońcu winogron. Cała słodycz zawarta w polewie pochodzi z natury, a połączone w zgodzie z tradycyjną recepturą komponenty pozwoliły na osiągnięcie wyrafinowanej, odznaczającej się wysoką jakością glazury, której obecność w kuchni z pewnością sprzyjać będzie licznym eksperymentom kulinarnym. Z powodzeniem sprawdzi się ona jako wykończenie, a także dekoracja różnorodnych dań. Glassa Gastronimica marki Ponti to optymalne rozwiązanie dla wszystkich smakoszy, którzy w kilka chwil chcą zaprezentować przygotowywane każdego dnia posiłki w zupełnie nowej odsłonie. Ponadto wolna od zagęszczaczy i konserwantów receptura dodatkowo wzbogaci ich prawdziwie naturalny smak.

Kropla smaku

Choć sam aromat polewy balsamicznej może wydawać się trudny do w komponowana w codzienne menu, to w rzeczywistości stanie się ona błyskawicznym i niezawodnym sposobem na wydobycie włoskiego oblicza wielu potraw. Niewielka ilość bogatego smaku Glassy Gastronomica pozwoli stworzyć wiele ciekawych wariacji na temat popularnej sałatki caprese, a także nasyci klasyczną bruschettę oraz pieczywo foccacia. Kilka kropli tego starannie wyprodukowanego produktu wystarczy, aby w magiczny sposób przeobrazić półmisek serów i wędlin w wykwintną przystawkę, zaspokajającą nie tylko apetyt, ale i wyrafinowane gusta estetyczne smakoszy. Wykorzystać ją można również w roli marynaty do mięsa, która jeszcze przed smażeniem, bądź pieczeniem, wniknie głęboko do jego wnętrza, uwalniając winno-słodką nutę przy każdym kęsie. Glazura wykonana z Glassy Gastronomica marki Ponti współgrać będzie nie tylko ze słonymi,
ale i słodkimi daniami. Cierpka, karmelowa nuta, zawarta w kremowej konsystencji polewy, urozmaici każdy deser, powodując, że nawet pospolity budyń okaże się miłym zaskoczeniem dla naszych kubków smakowych.

Będąca synonimem wysokiej jakości włoska marka Ponti jest zarazem niekwestionowanym pionierem w kategorii glass na włoskim rynku. Poprzez tworzenie unikatowych, aromatycznych dodatków kulinarnych, takich jak Glassa Gastronomica, sprawia ona, iż wcześniej niemożliwe do realizacji włoskie przepisy, na stałe przenikną do codziennej kuchni.

Glassa Gastronomica marki Ponti

Waga: 250 g

Cena rekomendowana: 11,89 zł


Zdjęcia i kolory dają ogólne wyobrażenie o produktach i mogą odbiegać od rzeczywistego wyglądu.
Zastrzega się możliwość błędów w opisach na stronie WWW.