Bezglutenowy makaron kukurydziany spaghetti 3 PAULY – doskonałe urozmaicenie bezglutenowej diety
Rodzima oferta marki 3 PAULY, znanej z szerokiej gamy dietetycznych produktów spożywczych niezawierających glutenu, alergenów, laktozy lub fruktozy oraz tworzonych przy zachowaniu najwyższych standardów produkcji, wzbogaciła się o kolejną pozycję - Bezglutenowy makaron kukurydziany spaghetti o gramaturze 500g. Od początku historii marki, surowce wykorzystywane w produkcji spełniać musiały najbardziej rygorystyczne normy, dzięki czemu logo 3 PAULY stopniowo stało się symbolem doskonałości w dziedzinie ściśle kontrolowanych produktów najwyższej jakości.
Bezglutenowy makaron kukurydziany spaghetti 3 PAULY wyprodukowano wyłącznie z mąki kukurydzianej oraz mąki z ciecierzycy, które są szczególnie przyjazne układowi trawiennemu i zaliczają się do produktów o niskiej alergenności. Propozycja marki nie tylko nie zawiera glutenu, lecz ponadto powstała bez udziału laktozy, mleka czy soi, charakteryzuje się także bardzo niską zawartością fruktozy. O składzie i właściwościach Bezglutenowego makaronu kukurydzianego spaghetti 3 PAULY w czytelny sposób informują specjalne oznaczenia na opakowaniu. Wytwarzany jest bez użycia genetycznie modyfikowanych składników, konserwantów ani barwników, a z poszanowaniem zasad zdrowego żywienia.
Bezglutenowy makaron kukurydziany spaghetti 3 PAULY może być wykorzystywany wszędzie tam, gdzie tradycyjnie stosowany jest zwykły makaron z pszenicy. Podczas przygotowania makaron nie rozgotowuje się i zachowuje jędrność. Jest sprężysty, zwarty i naturalny w smaku. Łączy się równie dobrze z warzywami (sałatki), jak i z sosami, np. tymi na bazie pomidorów.
Wszystkie produkty marki 3 PAULY są bardzo rygorystycznie kontrolowane pod kątem zawartości glutenu. Najwyższym priorytetem marki jest bowiem bezpieczeństwo.