Mrożonki z Pomysłem: BIO PODGRZYBKI MROŻONE W CAŁOŚCI DEVALDANO 250g

informacja prasowa | 18/11/2014 19:11

NOWOŚĆ! Mrożonki z Pomysłem: BIO PODGRZYBKI MROŻONE W CAŁOŚCI DEVALDANO –  ekologiczne, dorodne, urodziwe i zdrowe specjały z polskich lasów

W sklepowej ofercie marki Devaldano, znanej ze smakowitych leśnych przetworów, pojawiła się właśnie kolejna nowość z serii Mrożonki z Pomysłem – Certyfikowane ekologiczne Podgrzybki mrożone w całości. Podgrzybki - Najpopularniejsze owoce polskich lasów zostały zamrożone w całości, tuż po zbiorach, przez co zachowują swój naturalny kształt, kolor, świeżość i wartości odżywcze. Ekologiczne Podgrzybki Devaldano dzięki swojej mrożonej formie są łatwe w przechowywaniu i można je wykorzystywać stopniowo, bez obaw o utratę cennych właściwości. Ekologiczne Podgrzybki mrożone w całości Devaldano nie wymagają oczyszczania, mycia czy rozmrażania – są gotowe do użycia w każdej chwili, dlatego zawsze warto mieć je pod ręką.

BIO Podgrzybki mrożone Devaldano, pochodzą z najczystszych terenów ekologicznie czystych polskich lasów. Dorodne, zdrowe i urodziwe okazy przetwarzane są z poszanowaniem dla środowiska oraz z wyjątkową starannością, konieczną dla tworzenia produktów najwyższej jakości. Grzyby po zbiorach niezwłocznie trafiają do zakładu, gdzie poddawane są kolejnej selekcji, a następnie – procesowi oczyszczania. Krótki czas pomiędzy zerwaniem a mrożeniem pozwala na zachowanie maksymalnej świeżości produktu, pełni jego smaku i zapachu, a także zawartych w nim witamin. Dzięki temu mrożone Podgrzybki Devaldano nie tracą swoich właściwości, oraz zachowują naturalną sprężystość, strukturę i wygląd.

            Podgrzybki mrożone z pomysłem Devaldano można wykorzystać na wiele sposobów - marynować, smażyć, dusić, gotować czy piec. Są nie tylko wspaniałym składnikiem dań wigilijnych i wielkanocnych, lecz także cennym w wartości odżywcze i smacznym urozmaiceniem codziennego menu. Na opakowaniu produktu znajdują się cztery sprawdzone pomysły – przepisy, na dania z wykorzystaniem produktu – np. gulasz leśniczego, lekką zupę podgrzybkową, kapustę z podgrzybkami i podgrzybki w śmietanie.

Zastosowanie:

                                                      
Gotowanie                 do smażenia           gotowanie na parze         do pieczenia



Zdjęcia i kolory dają ogólne wyobrażenie o produktach i mogą odbiegać od rzeczywistego wyglądu.
Zastrzega się możliwość błędów w opisach na stronie WWW.