Nowość na polskim rynku - Bezglutenowe wafle kukurydziane marki 3PAULY – bez glutenu, laktozy i innych alergenów – doskonały smak i bezpieczeństwo nie tylko dla alergików
3 PAULY to istniejąca od 1934 roku niemiecka marka specjalizująca się w produkcji najwyższej jakości żywności dietetycznej. W ofercie marki znajduje się bardzo szeroka gama dietetycznych produktów spożywczych nie zawierających glutenu, alergenów, laktozy lub fruktozy, tworzonych przy zachowaniu najwyższych standardów produkcji oraz tylko z najlepszych, sprawdzonych i bezpiecznych składników. Marka 3 PAULY znana jest na całym świecie a teraz także w Polsce wychodzi naprzeciw wymagającym konsumentom, którzy pomimo specjalnych wymogów żywieniowych nie chcą rezygnować z różnorodności ani atrakcyjnego smaku spożywanych produktów.
Na polskim rynku pojawiły się Bezglutenowe wafle kukurydziane 3PAULY, które szczególnie doceniane są przez konsumentów na świecie za wyśmienity smak i mnogie możliwości wykorzystania w bezglutenowej kuchni. Wafle 3PAULY to niezwykle lekki i smaczny zastępnik pieczywa, niezawierający podstawowych alergenów: glutenu, laktozy i drożdży oraz charakteryzujący się obniżoną zawartością fruktozy. Kukurydziane Wafle bezglutenowe 3 PAULY wytwarzane są bez użycia genetycznie modyfikowanych składników, konserwantów ani barwników. Są lekkostrawne, sycące i niezwykle chrupkie. Każdy kęs Bezglutenowych wafli 3 PAULY to prawdziwa przyjemność dla podniebienia oraz balsam dla żołądka i całego układu trawiennego. Wafle są wolne nie tylko od glutenu i laktozy, ale nie znajdziemy w nich nawet śladowych ilości orzechów, sezamu czy łubinu. To idealna propozycja nie tylko dla osób chorych na celiakię, ale także dla dorosłych zmagających się z alergiami pokarmowymi oraz dla dzieci, które coraz częściej już od urodzenia cierpią na uczulenia i problemy pokarmowe. To także propozycja dla każdego, komu bliska jest filozofia zdrowego i lekkiego odżywiania oraz życia w harmonii z naturą.
Bezglutenowe wafle kukurydziane 3 PAULY, wzbogacające różnorodną linię chlebów tej marki, mają delikatny, neutralny smak, dlatego mogą być łączone zarówno ze słodkimi, jak i słonymi dodatkami. Świetnie sprawdzą się jako podstawa tradycyjnej kanapki, dodatek do deserów, bezglutenowe nachos do dipów lub po prostu lekka, chrupiąca przekąska.
Produkt dostępny jest w kolorowym opakowaniu z wygodnym zamknięciem, chroniącym wafle przed utratą świeżości. Dodatkowo na pudełku uwidocznione zostały czytelne symbole, informujące konsumenta o żywieniowych właściwościach produktu. 100 g lekkich bezglutenowych wafli dostępnych w standardowym opakowaniu z pewnością starczy na wiele pysznych i zdrowych posiłków.