Włoski makaron MAŁE MUSZELKI ARRIGHI – drobniutki makaron do zup i sosów

informacja prasowa | 26/02/2014 17:02

Obecna na rynku od 1930 roku Włoska marka Arrighi, znana na całym świecie z wysokiej jakości makaronów, proponuje polskim konsumentom kolejny produkt - Małe Muszelki Arriighi.

Oryginalne włoskie Małe Muszelki Arrighi to drobniutki makaron, zwany przez mieszkańców Półwyspu Apenińskiego Conchiglie. Wytwarzany jest ze zmielonej pszenicy twardej Durum, dzięki czemu na wyjątkowe, bardzo pożądane podczas gotowania właściwości - zachowuje sprężystość, utrzymuje swój kształt, ma niepowtarzalny smak, a podczas gotowania nie skleja się i nie rozpada.

Ten malutki makaron idealnie nadaje się do zup – zarówno tych tradycyjnych, jak np. pomidorowa, oraz niecodziennych, np. krem z fasolą, boczkiem i pesto. Makaron Conchiglie Arrighi dodany do jakiejkolwiek zupy sprawi, że będzie ona sycąca, gęsta oraz nabierze pełnego smaku. Muszelki Arrighi ze względu na drobne wymiary i charakterystyczny kształt, świetnie sprawdzą się jako dodatek wzbogacający i zagęszczający sosy mięsne. Makaron muszelki jest także świetnym składnikiem sałatek i zapiekanek makaronowych oraz zup mlecznych. Ze względu na swoją wielkość, konsystencję oraz fantazyjny kształt świetnie sprawdzi się także w daniach dla najmłodszych.

500 –gramowe opakowanie zachęca do wypróbowania zawartości oraz eksperymentów kulinarnych. Makarony z Italii mają bowiem to do siebie, że smakują perfekcyjnie nie tylko jako składnik śródziemnomorskich dań, ale idealnie komponują się także z tradycyjnymi, środkowoeuropejskimi aromatami, wzbogacając je nutką włoskiego wyrafinowania. Warto spróbować!

          


Zdjęcia i kolory dają ogólne wyobrażenie o produktach i mogą odbiegać od rzeczywistego wyglądu.
Zastrzega się możliwość błędów w opisach na stronie WWW.