Oliwa Extra Vergine z czosnkiem Olitalia

informacja prasowa | 03/02/2014 08:02

AGLIO znaczy czosnek, OLITALIA znaczy jakość

Oliwa Extra Vergine Olitalia z czosnkiem - harmonijne połączenie oliwy extra vergine z aromatycznym, ostrawym kuzynem cebuli, pora, szczypiorku i szalotki. Wyśmienita do warzyw, niezastąpiona w potrawach z owoców morza. Idealnie skomponowana z pietruszką w spaghetti aglio olio, nierozerwalnie związana z pizzą wypalaną w glinianym, opalanym drewnem piecu. Podstawowy składnik makaronów, idealna na grzankach typu bruschetta.

Złocista oliwa z oliwek jest podstawą znakomitej i zdrowej kuchni śródziemnomorskiej. Nic więc dziwnego, że Włosi znajdują się w zarówno w czołówce oliwnych producentów, jak i konsumentów. Oliwa extra vergine marki Olitalia zawsze pochodzi z pierwszego tłoczenia - najwyższa jakość produktu od lat jest głównym założeniem marki. Nie podlega termicznemu i chemicznemu przetwarzaniu, lecz powstaje wyłącznie poprzez mechaniczne wyciskanie oliwek. Nutka czosnku nadaje oliwie wyrazistości i głębi, nie dominując przy tym jej naturalnego, wyjątkowego smaku. 

Oliwa extra vergine z czosnkiem marki Olitalia dostępna jest w szklanej, 250-mililitrowej butelce, wygodnie mieszczącej się w kuchennych szafkach.


Zdjęcia i kolory dają ogólne wyobrażenie o produktach i mogą odbiegać od rzeczywistego wyglądu.
Zastrzega się możliwość błędów w opisach na stronie WWW.

Nowość dostępna w sieci:

Makro