Smacznie, zdrowo, kolorowo – włoskie przekąski na polskich stołach

informacja prasowa | 30/01/2014 09:01

Włoska marka LaSelva - znana na świecie z najwyższej jakości przetworów BIO - wprowadziła na polski rynek nowe produkty - trzy ekologiczne Bruschetty – z czarnych oliwek, z pomidorów i z karczochów.

Bruschetta to bardzo popularna we Włoszech przekąska. Jest to grzanka z pieczywa posmarowana roztartymi lub drobno posiekanymi warzywami z dodatkiem oliwy. Bruschetty LaSelva mogą być stosowane nie tylko zgodnie z oryginalnym przeznaczeniem, doskonale skomponują się także z tradycyjnymi kanapkami oraz jako dodatek do makaronu, ryżu czy pizzy. Dobrze sprawdzają się również jako farsz do mięsa (np. w zawijanych roladkach, kieszonkach z drobiu etc). Bruschetty marki LaSelva możemy dostać w kilku wariantach smakowych – np. z czarnych oliwek, pomidorów czy karczochów. Mają one aksamitną konsystencję, a ich składniki są dobrze wyczuwalne. Ich  podstawę stanowią warzywa oraz oliwa z oliwek extra vergine. Bruschetty marki LaSelva wyglądają jak przygotowane w warunkach domowych, tuż przed chwilą. Nie zawierają drożdży, glutenu, laktozy czy cukru, a wszystkie składniki są pochodzenia organicznego, dzięki czemu produkty marki cechuje najwyższa jakość. Wartości odżywcze,  sposób powstawania, smak i użyte składniki sprawiają, że produkt jest z powodzeniem wybierany przez wegetarian i wegan. 

            Pojemność słoiczka dobrana została z uwzględnieniem charakteru produktu (świeże warzywa) oraz ograniczeń w jego przygotowaniu (krótki czas spożycia). Po otwarciu produkty marki LaSelva należy trzymać w ciemnym i suchym miejscu.


Zdjęcia i kolory dają ogólne wyobrażenie o produktach i mogą odbiegać od rzeczywistego wyglądu.
Zastrzega się możliwość błędów w opisach na stronie WWW.