Ma subtelny, delikatny smak, który zawiera w sobie całkiem potężny potencjał kulinarny. Świetnie komponuje się z serem, łososiem lub czosnkiem. Coraz częściej gości na polskich stołach, choć wśród dzieci niezmiennie owiany jest złą sławą, występując na przedszkolnych talerzach w atmosferze niechęci i odtrącenia. Szpinak, bo o nim mowa, to jeden z tych produktów, do których zazwyczaj dorasta się z wiekiem – chyba, że już wcześniej na kulinarnej mapie smaków zagoszczą Pierogi ze szpinakiem marki Jawo.
Są ręcznie wyrabiane, delikatne i po brzegi wypełnione wyśmienitym farszem szpinakowo-twarogowym, otulonym przez miękkie ciasto, które podczas gotowania nie rozkleja się ani nie traci sprężystości. Delikatny i puszysty serek twarogowy w połączeniu ze świeżym szpinakiem oraz aromatycznymi przyprawami tworzy subtelną i harmonijną całość smakową, która właściwie nie wymaga już dalszego wykończenia. Jeśli jednak dysponujemy paroma wolnymi minutami, marka Jawo poleca podkreślić smak potrawy sosem śmietanowym lub serowym – ze szczyptą rozmarynu. Można także oprószyć pierogi podsmażaną cebulką lub – w wersji nieco mniej koszernej – dobrze wysmażonym bekonem. Niezależnie od wybranego sposobu, Pierogi ze szpinakiem marki Jawo prezentować się i smakować będą znakomicie.
Wygodne, rodzinne opakowanie, utrzymane w radosnych barwach starczy na sycący obiad dla wszystkich domowników, umożliwia także przechowywanie produktu, jeśli nie zostanie on w całości wykorzystany. To zdrowa i smaczna propozycja dla wszystkich, którzy cenią sobie domowy smak potraw, nie mają jednak czasu na ich przygotowywanie.