Jesienne warzywa z grilla teraz dostępne przez cały rok!
LaSelva to znany od blisko 30 lat toskański producent najwyższej jakości BIO przetworów z ekologicznych owoców i warzyw oraz innych produktów jakości BIO: makaronów, oliwy z oliwek Extra Vergine, octów balsamicznych, miodów czy wytrawnych win. Wszystkie te artykuły są esencją naturalnej kuchni włoskiej, zachwycającej swoimi aromatami wiele pokoleń smakoszy na całym świecie.
Na szczególną uwagę w ofercie LaSelva zasługuje nowość wprowadzona właśnie na polski rynek - trzy rodzaje grillowanych warzyw – Bakłażan BIO, Cukinia BIO lub Papryka BIO. Każde z wspomnianych warzyw zostało zgrillowane, zanurzone w naturalnej oliwie z oliwek extra vergine z dodatkiem octu winnego lub balsamicznego i zapakowane w poręczny, elegancki słoiczek. Dojrzałe grillowane warzywa doprawione zostały jedynie solą morską i odrobiną pietruszki tak, by wyeksponować pełnię ich niepowtarzalnego smaku.
Grillowane bakłażany, papryka czy cukinia BIO marki LaSelva pochodzą z certyfikowanych i regularnie kontrolowanych upraw, w których wzrost warzyw nie jest w żaden sposób przyspieszany, nie stosuje się także pestycydów oraz żadnych sztucznych środków ochrony roślin. Dlatego smak warzyw LaSelva jest pełny, naturalny, a wartości odżywcze – bezcenne. Zarówno bakłażan, cukinia jak i papryka, są doskonałym źródłem błonnika, zawierają także wiele witamin oraz związków mineralnych.
Grillowane warzywa Bio LaSelva idealnie nadają się do przyrządzania zapiekanek, sałatek czy makaronów, a poręczne, estetyczne słoiczki zawierają całą porcję aromatycznych włoskich pyszności.