Nie tylko dla wegetarian – Pasztet warzywny z cieciorką Primavika

informacja prasowa | 18/10/2013 11:10

Masz ochotę na naprawdę zdrowy, naturalny pasztet, bez dodatków mięsa o podejrzanym pochodzeniu i sztucznych substancji, które na pewno nie wpływają pozytywnie na funkcjonowanie Twojego organizmu? Poznaj bogactwo smakowe kuchni wegetariańskiej i sięgnij po Pasztet warzywny z cieciorką marki Primavika!

Pasztety przygotowane z nasion roślin strączkowych mają dużą wartość odżywczą i ciekawe walory smakowe. Cieciorka zawiera nie tylko solidną porcję potrzebnego nam białka, ale także sporo witamin gr. B, wit E, a przede wszystkim potasu, wapnia i magnezu. Dodatkowo roślina ta może pochwalić się bardzo niską zawartością tłuszczu, a jej wartość energetyczna pochodzi głównie z węglowodanów. Pasztet warzywny z cieciorką Primavika wyróżnia delikatna kremowa konsystencja oraz bardzo łagodny smak warzyw, których udział w paście przekracza 50%. Dzięki temu pasztet proponowany przez Primavikę, wraz z kromką świeżego, wieloziarnistego chleba, zapewnia organizmowi wszystkie te składniki, których potrzebuje.

Pasztet warzywny z cieciorką Primavika nie zawiera soi, dlatego może być spożywany także przez osoby, które musiały wyeliminować tę roślinę ze swojej diety. Można go znaleźć w poręcznych, niewielkich szklanych słoiczkach o pojemności 170g, które dzięki tradycyjnej zakrętce idealnie nadają się do przechowywania żywności.


Zdjęcia i kolory dają ogólne wyobrażenie o produktach i mogą odbiegać od rzeczywistego wyglądu.
Zastrzega się możliwość błędów w opisach na stronie WWW.

Nowość dostępna w sieciach:

Piotr i Paweł

Carrefour

Real

E.Leclerc