OLEJ OLITALIA Z PESTEK WINOGRON 1L

informacja prasowa | 15/10/2013 14:10

Olitalia - Olej z pestek winogron – subtelny aromat oraz bogactwo smaku i wartości odżywczych

            Olitalia to włoska marka znana dobrze wszystkim amatorom śródziemnomorskich smaków. Od lat zajmuje się produkcją klasycznych oliw, oliw Extra Vergine oraz wysokiej jakości olejów. Produkty Olitalia wyróżniają się wysoką klasą składników, z których są przyrządzane oraz szczególną dbałością o niezmienny od lat, ściśle strzeżony proces produkcji. Dzięki temu artykułami Olitalia od lat cieszą się kolejne pokolenia zadowolonych klientów na całym świecie.

 Dla wszystkich miłośników śródziemnomorskiej diety, którzy są szczególnie wyczuleni na intensywne smaki, włoska marka Olitalia poleca oryginalny Olej z pestek winogron. Posiada on właściwości porównywalne z Oliwą Extra Vergine, pozbawiony jest jednak jej charakterystycznego, ostrego aromatu.  Stworzony został z pasją z dorodnych owoców, dojrzewających leniwie na zboczach włoskich winnic w promieniach jesiennego słońca.

            Świetnie nadaje się do gotowania, grillowania i pieczenia, może być podstawą zdrowego dressingu – nie zawiera cholesterolu, dodatków i konserwantów, za to pomaga dbać o linię. Dodatkowo posiada liczne tłuszcze wielonasycone, które wspomagają układ krążenia i chronią organizm przed miażdżycą.  Można też na nim smażyć – jako jeden z niewielu olejów pod wpływem wysokiej temperatury nie traci zawartych w nim cennych witamin, nie wydziela też charakterystycznego zapachu, nadaje natomiast potrawom niezwykłej chrupkości i lekkości.

            Butelki o pojemności 1l, mieszczące to płynne złoto zrobione zostały z ciemnego szkła, które chroni ich zawartość przed promieniami słonecznymi, zaopatrzone też zostały w specjalny korek, ułatwiający dozowanie.

             www.indexfood.pl,

Marka: Olitalia ,Pojemność: 1 l, Cena:  ok 24.99 zł. , Dystrybutor: Index Food


Zdjęcia i kolory dają ogólne wyobrażenie o produktach i mogą odbiegać od rzeczywistego wyglądu.
Zastrzega się możliwość błędów w opisach na stronie WWW.