Tak jak całe Włochy słyną ze wspaniałej kuchni, tak Toskania znana jest z wyśmienitych, aromatycznych oliwek oraz wysokiej jakości oliwy. Ten przepełniony słońcem region Italii od tysięcy lat specjalizuje się w uprawie wina i oliwek. Pośród toskańskich pagórków i wyżyn dojrzewają soczyste, lśniące w promieniach słonecznych zielone oliwki o najwyższej jakości rolnictwa BIO. Ręcznie zbierane i starannie konfekcjonowane, jędrne i pełne w smaku oliwki, stają się bazą niezwykłej przekąski, dostępnej także na naszym rynku dzięki marce LaSelva.
Marka LaSelva, producent żywności ekologicznej, oferuje nam wspomniany symbol przepysznej i zdrowej kuchni śródziemnomorskiej w wyjątkowej, zupełnie zaskakującej odsłonie - Oliwki zielone nadziewane migdałami Bio. Doskonałe jako aperitif, dodatek do sałatek, serów czy wędlin, niezbędne na każdej płycie przystawek. Migdały kryjące się we wnętrzu oliwek dodają im szlachetności, tworząc tym samym niepowtarzalne połączenie smaku, któremu nie sposób się oprzeć.
Wszystkie składniki użyte do przygotowania Oliwki zielone nadziewane migdałami Bio pochodzą z certyfikowanych, pewnych źródeł rolnictwa ekologicznego.