Oliwa z oliwek Extra Vergine z bazylią Olitalia – włoska kuchnia na co dzień

informacja prasowa | 15/04/2013 20:04

Włoska marka Olitalia, dominująca na rynku wśród producentów oliw z oliwek i obecna w 130 krajach, w swojej ofercie poza klasycznymi oliwami, posiada także produkty aromatyzowane – idealne dla smakoszy oraz osób, które lubią poeksperymentować nieco w kuchni.

Jedną z nich jest  Oliwa z oliwek Extra Vergine Bazylia, w składzie której znajduje się ekstra oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, bazylia oraz aromat bazylii. Jest ona idealna zarówno do sałatek, jak i sosów, z powodzeniem może stać się także składnikiem marynat. Wyraźny, świeży smak bazylii idealnie współgra z naturalnym, charakterystycznym aromatem oliwy z oliwek. Wzbogacić nim można np. typowo włoskie dania z pomidorami, np. spaghetti czy lasagne, które nabiorą głębokiego, bogatego smaku. Poza walorami smakowymi, Oliwa z oliwek Extra Vergine Bazylia, jak wszystkie oliwy z oliwek, posiada właściwości prozdrowotne. Zapobiega rozwojowi chorób układu krążenia, chroni przed nowotworami, a także opóźnia procesy starzenia organizmu. Warto więc stosować ją codziennie tym bardziej, że Olitalia posiada certyfikaty potwierdzające jakość surowców, procesów produkcji oraz warunków sanitarnych, a najważniejsze z nich to: BRC, ISO 9002, IFS.

Oliwy aromatyzowane Olitalia dostępne są w estetycznych i kolorowych, 250 – mililitrowych butelkach, które poza niekwestionowanymi walorami ich zawartości, będą także ozdobą każdej kuchni. 


Zdjęcia i kolory dają ogólne wyobrażenie o produktach i mogą odbiegać od rzeczywistego wyglądu.
Zastrzega się możliwość błędów w opisach na stronie WWW.