Oliwa z oliwek – płynne złoto

informacja prasowa | 18/02/2013 11:02

Wśród wielu produktów włoskiej marki Olitalia, specjalizującej się w dostarczaniu na stoły Europejczyków tak zwanego płynnego złota, czyli oliw z oliwek, znajduje się także Oliwa z wytłoczyn z oliwek.

Powstaje ona z rafinowanej oliwy z oliwek oraz z oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Dzięki obróbce chemicznej posiada delikatny, nieostry smak oraz lekki aromat. Jak każda oliwa z oliwek posiada cenne kwasy tłuszczowe, które wspomagają układ krążenia oraz zapobiegają podnoszeniu się poziomu złego cholesterolu.

Oliwa z wytłoczyn z oliwek jest odpowiednia zarówno do smażenia, jak i pieczenia, wzbogaci także smak każdej sałatki ze świeżych warzyw, nadając jej świeżość i chrupkość. Może być także używana do przygotowania ulubionych dressingów, marynat czy sosów.  Warto sięgnąć po nią, gdy szuka się uniwersalnego, zdrowego, ale i smacznego tłuszczu, który doda potrawom śródziemnomorskiego charakteru.

Oliwa z wytłoczyn oliwek dostępna jest w szklanej, odkręcanej wygodnej butelce z ciemnozielonego szkła, które chroni zawartość przed negatywnym działaniem promieni słonecznych. Dzięki temu oliwa pozostaje na długo świeża, a jej aromat – niezmiennie doskonały.


Zdjęcia i kolory dają ogólne wyobrażenie o produktach i mogą odbiegać od rzeczywistego wyglądu.
Zastrzega się możliwość błędów w opisach na stronie WWW.