Jesień to kolejna pora roku, która obdarowuje nas różnymi warzywami, między innymi w kolorach złota czy pomarańczy. W jesiennym koszyku znajdziemy dynię, cukinię, kabaczek, marchewkę, paprykę, dzięki którym przyrządzimy smaczne i pożywne dania. Wraz z nową porą roku nadchodzą chłodniejsze dni, dlatego częściej i chętniej sięgamy po ciepłe i pożywne zupy. Przyrządzone z dodatkiem przypraw korzennych, takich jak imbir, będą jeszcze bardziej rozgrzewające i smaczne.
Aby jedzenie zup było ucztą również dla oka, warto je pięknie podawać. W ramach kampanii Zupy to nasza specjalność , która w tym roku odbywa się pod hasłem Zupa jak malowana , marka WINIARY zachęca do jedzenia oraz dekorowania zup.
Z tej okazji zapraszamy również do spróbowania przygotowanej specjalnie na sezon jesienny nowości Zupy Dyniowej z imbirem z linii Bukiet Warzyw WINIARY (rekomendowana cena: ok. 3 zł), która zawiera cenny błonnik i duże kawałki warzyw. Taka zupa doskonale sprawdzi się na co dzień, a także na wyjątkowe okazje. Z marką WINIARY możemy przygotować specjalną wersję zupy dyniowej na Halloween wystarczy udekorować ją pajęczyną ze śmietany i paprykowym pająkiem.
Na listopadowe słoty dobra będzie gęsta Zupa Ogonowa z linii Nasza Specjalność WINIARY (rekomendowana cena: ok. 2,5 zł). Można podać ją
z wieprzową kiełbasą, posypaną grzankami i suszoną cebulką lub ozdobić śmietanowym wirem i listkiem bazylii.