Bezpieczna i ekonomiczna płyta indukcyjna

Samsung | 17/01/2013 13:01

Szybkie, zdrowe i oszczędne gotowanie teraz jest to możliwe dzięki nowym płytom indukcyjnym firmy Samsung. Inwestycja w tę technologię na pewno się opłaca.

Wybór płyt grzewczych jest duży i przez to niełatwy. Zwłaszcza, że producenci sprzętu AGD prześcigają się w udoskonalaniu urządzeń kuchennych.

W sprzedaży pojawiła się płyta indukcyjna firmy Samsung oznaczona symbolem CTN464NC01, która powinna przekonać nawet niezdecydowanych. Jest to model, który dzięki inteligentnym rozwiązaniom z pewnością spełni oczekiwania nawet najbardziej wymagających użytkowników.

Krótsze i wydajniejsze gotowanie to oczywiste zalety płyty CTN464NC01. Wśród jej funkcji znajdziemy także bardzo praktyczne rozwiązanie AnyDish. Tradycyjne pole grzewcze o określonej średnicy zostało zastąpione elastyczną strefą grzewczą, na której można gotować zarówno w dużej brytfance, jak i w kilku mniejszych naczyniach naraz.

Zasada działania

Ciepło generowane bezpośrednio w dnie naczynia sprawia, że prawie nie ma strat ciepła (w wypadku płyt gazowych straty ciepłą dochodzą nawet do 60 procent!). To oznacza, że eksploatacja płyty indukcyjnej jest dużo bardziej efektywna. Wszystko to za sprawą cewki indukcyjnej, serca płyty. Kołowe pole elektromagnetyczne wprawia atomy żelaza w mikrodrgania i tym samym ogrzewa naczynie oraz znajdujące się w nim potrawy.

Płyta indukcyjna Samsunga jest jedną z najbardziej bezpiecznych konstrukcji na świecie. Po zakończeniu gotowania jej powierzchnia nie jest tak rozgrzana jak w przypadku płyt ceramicznych. Dobrze widoczny wskaźnik ciepła wyświetla literę H, sygnalizując, że powierzchnia jest gorąca. Kiedy oznaczenie na wyświetlaczu znika, powierzchnia jest wystarczająco chłodna, aby móc jej dotknąć ręką. Płyta ma też specjalną blokadę sterowania, która uniemożliwia przypadkowe włączenie urządzenia przez dzieci.
Sugerowana cena detaliczna 2999 zł


Zdjęcia i kolory dają ogólne wyobrażenie o produktach i mogą odbiegać od rzeczywistego wyglądu.
Zastrzega się możliwość błędów w opisach na stronie WWW.