Firma SEVERIN poszerzyła swoją ofertę o nowy model parowaru: DG 2426. Jest on nie tylko funkcjonalnym, ale także eleganckim elementem wyposażenia każdej kuchni.
Zdrowa para
Gotowanie na parze jest jednym z najzdrowszych sposobów przygotowywania potraw. W przeciwieństwie do smażenia czy duszenia, gotowanie za pomocą pary pozwala na zachowanie cennych witamin i minerałów, znajdujących się w jedzeniu. Ta metoda nie wymaga także dodawania tłuszczów ani soli. W rezultacie przyrządzane w ten sposób potrawy są niskokaloryczne, lekkostrawne, smaczne oraz zdrowe. Zaletą gotowania na parze jest także oszczędność czasu i naszego zaangażowania w przygotowanie posiłku. Korzystanie z odpowiedniego parowaru pozwala na zrobienie obiadu nawet w ciągu 30 minut, bez konieczności ciągłego doglądania gotowanych potraw.
Po prostu gotuj
Nowy parowar DG 2426 firmy SEVERIN pomoże w szybkim i zdrowym ugotowaniu warzyw, ryb czy drobiu. Dzięki wyposażeniu w trzy osobne pojemniki (każdy o pojemności 4,5 litra), umożliwi on przygotowanie zdrowego, kilkudaniowego obiadu w ciągu zaledwie kilkudziesięciu minut. Specjalnie zaprojektowana miseczka gwarantuje perfekcyjne ugotowanie ryżu, podstawy dań kuchni Orientu. Siedem zintegrowanych programów pozwala na szybkie ustawienie odpowiedniego czasu gotowania. Funkcja podgrzewania umożliwia utrzymanie w cieple gotowych potraw tak długo, jak tego potrzeba.
Technologia Anti-Odour zapobiega wydostawaniu się zapachów z pojemników. Dzięki temu zapachy oraz smaki przygotowywanych w poszczególnych pojemnikach produktów nie przenikają się. Jeżeli zaczyna brakować wody, można ją łatwo dolać poprzez kanał uzupełniający, bez konieczności przerywania procesu gotowania.
Urządzenie wyróżnia się oryginalnym designem. Panel kontrolny, ze srebrnymi przyciskami w niebieskiej oprawie, idealnie komponuje się z białą obudową, nadając urządzeniu eleganckiego, nowoczesnego wyglądu.