Zdrowa żywność

Chrupki błonnik na śniadanie

10/06/2011

 

Firma Good Food, producent wafli ryżowych i pieczywa lekkiego, wprowadza na rynek nowość zbożowe chrupki Wysoki Błonnik. Śniadaniowy produkt jest pyszną propozycją dla wszystkich dbających o linię oraz tych, którzy chcą zdrowo rozpocząć dzień. Wysokobłonnikowa przekąska od...

więcej...

Zdrowa żywność

Bioalternatywa dla tradycyjnego pieczywa

19/05/2011

 

Moda na zdrową żywność, zapoczątkowana w Stanach Zjednoczonych ogarnia już wszystkie kontynenty. Coraz więcej polskich producentów żywności wzbogaca ofertę o nowe produkty, pochodzące z upraw rolnictwa ekologicznego. Taką właśnie propozycją jest naturalne BIO pieczywo lekkie od...

więcej...

Zdrowa żywność

Czerwony ryż Bio Raj

31/03/2011

 

Ryż czerwony to odmiana niepolerowanego ryżu średnioziarnistego o czerwonej łupince (za kolor odpowiada pigment występujący w osłonie ziarna).Podobnie jak ryż czarny, jest on bardziej kleisty niż łuskany. Powszechnie jada się go w Tajlandii i na Filipinach. We francuskim regionie...

więcej...

Zdrowa żywność

Cukier trzcinowy BIO RAJ - żywność ekologiczna

21/10/2010

 

Cukier trzcinowy powraca do łask! Choć jego historia ma już ponad pięć tysięcy lat, to właśnie teraz, głównie za sprawą zainteresowania ze strony rolnictwa ekologicznego, zdobywa coraz szersze grono zwolenników. Do Europy wiadomość o istnieniu trzciny rodzącej miód dotarła...

więcej...

Zdrowa żywność

Wędlina sojowa z żurawinami

20/09/2010

 

Produkty sojowe są nie tylko wartościowym źródłem białka, ale także nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz witamin i składników mineralnych, dlatego mogą stanowić smaczną i zdrową alternatywę dla mięs i serów. Wędliny sojowe firmy POLSOJA w smaku niczym nie ustępują...

więcej...

Zdrowa żywność

W trosce o nasze serce - Krem kanapkowy Benecol Siła Serca

01/03/2010

 

We współczesnym świecie wysoki poziom cholesterolu jest już chorobą cywilizacyjną. Na zawał umiera prawie 50% Polaków, a ilość ta ciągle wzrasta. Mimo to większość ludzi nie dopuszcza do świadomości faktu, że choroba wieńcowa stanowi zagrożenie także i dla nich....

więcej...




Poprzednia strona    1 2 3 4 5 ...    Następna strona