22/01/2014
Słone paluszki, orzeszki ziemne, słodkie drożdżówki to bardzo popularne przekąski, po które sięgamy w ciągu dnia. Prowadząc intensywny tryb życia, wypełniając wszystkie domowe obowiązki często sięgamy właśnie po te produkty aby zaspokoić głód. Dietetycy i eksperci...
09/01/2014
Włosi uwielbiają pastę. Makaron w rozmaitych kolorach i kształtach – muszelek, rurek, kokardek, długich i cienkich nitek lub szerokich zwiniętych w gniazda wstążek – to podstawa ich kuchni. Dzięki nowej gamie produktów Pasta Italia FRoSTY, przygotowanie smakowitych...
28/12/2013
Smoothie jabłko-mango z acerolą BIO – bomba witaminowa dla smakoszy od firmy Rabenhorst. Smoothies to cieszące się coraz większą popularnością w Polsce chłodzone napoje o gładkiej konsystencji, przygotowywane ze zmiksowanych świeżych owoców. Charakteryzują się wysoką...
20/12/2013
Włoska marka LaSelva znana na całym świecie z różnorodnych przetworów oraz produktów najwyższej jakości BIO, dzięki dystrybutorowi Victualia Saluber wprowadziła na polski rynek nowy oryginalny produkt - Serca karczochów w occie winnym i oliwie extra vergine BIO....
16/12/2013
Włoska marka Arrighi, która od 1930 roku zachwyca swoimi makaronami amatorów dobrego jedzenia na całym świecie, wprowadziła na polski rynek kolejny, bardzo ciekawy produkt – Lasagne szpinakowe . Lasagne szpinakowe to duże makaronowe płaty stworzone do przygotowania...
11/12/2013
Karp i śledź to ryby, które najsilniej kojarzą się ze świętami i tradycyjną polską kuchnią. Coraz częściej na naszych stołach pojawiają się także inne potrawy z ryb, inspirowane kuchnią europejską, takie jak łosoś zapiekany w cieście francuskim czy ryba po grecku....