Holle Danie BIO cukinia i dynia z ziemniakami

informacja prasowa | 16/01/2015 10:01

Danie BIO cukinia i dynia z ziemniakami – pierwsze warzywa w diecie najmłodszych

                       Danie BIO cukinia i dynia z ziemniakami to pożywny i smaczny słoiczek dla dzieci od 6 miesiąca życia, który poszerzył ofertę marki HOLLE – znanej na całym świecie z szerokiej gamy ekologicznych  produktów dla niemowląt i dzieci.

BIO Danie Holle nie zawiera glutenu ani soli, dlatego może być podawany maluchom, którym dokuczają dolegliwości alergiczne lub tym, które cierpią z powodu celiakii. Cukinia i dynia odznaczają się wysokimi walorami odżywczymi a także atrakcyjnym, słodkawym smakiem, który dzieci wprost uwielbiają. Ważny jest fakt, że danie Holle nie zawiera cukru, a jego słodki smak zawdzięczamy wyłącznie naturalnym składnikom, zawartych w warzywach.

            Warto zauważyć, że Danie BIO Holle, tak jak wszystkie produkty marki, został wyprodukowany z zachowaniem wszystkich zasad rolnictwa ekologicznego, co potwierdzają certyfikaty takie jak: DE-001- Ökokontrollstelle i AGRO BIO TEST RE-07/2006/PL oraz logo DEMETER. Produkty, oznaczone tym logotypem spełniać muszą najbardziej restrykcyjne zasady rolnictwa ekologicznego. Przestrzeganie najsurowszych kryteriów biodynamicznej uprawy gwarantuje, że rośliny uprawiane są bez sztucznych nawozów i rosną zgodnie ze swoim naturalnym rytmem. Gwarantuje to, że warzywa i owoce posiadają wysoką zawartość witamin i mają najlepszy wpływ na zdrowie dziecka.

            Danie BIO cukinia i dynia z ziemniakami dostępne jest w 190-gramowych, szczelnie zakręcanych słoiczkach. Producent poleca, by z powodu braku jakichkolwiek konserwantów i środków wiążących, zużyć danie w przeciągu 48 godzin, przechowując je w lodówce.


Zdjęcia i kolory dają ogólne wyobrażenie o produktach i mogą odbiegać od rzeczywistego wyglądu.
Zastrzega się możliwość błędów w opisach na stronie WWW.