Włoskie specjały na polskim stole, czyli suszone w pełnym słońcu pomidory marki Ponti

informacja prasowa | 14/11/2014 21:11

Włochy zdecydowanie kojarzone są z niezwykłym smakiem śródziemnomorskiej kuchni, która stanowi wzór i inspirację dla kucharzy na całym świecie. Zatem produkty wytwarzane w tamtym regionie muszą oznaczać się niezwykłą jakością i oryginalnością. Takie cechy z pewnością posiadają pochodzące z południa Europy suszone pomidory marki Ponti. Dzięki tradycyjnemu i starannemu procesowi produkcji, nadają one każdemu daniu autentycznego wyrazu.

Owoce słońca

Suszone w południowym słońcu, starannie wyselekcjonowane pomidory, aromatyczne zioła i odrobina wysokiej jakości oleju słonecznikowego. To przepis na pyszną i pełną zdrowia przekąskę, którą zaczynają doceniać nie tylko Włosi. Produkt ten, dzięki marce Ponti, coraz częściej gości również na polskich stołach. Suszone pomidory nie tylko wspomagają dania wyrazistym smakiem, ale wbrew powszechnym przekonaniom, posiadają znaczniej więcej walorów odżywczych niż ich surowa wersja. Szczególnego znaczenia nabiera tu również sam proces ich wytwarzania. Pomidory Ponti suszone w naturalny i tradycyjny sposób, w gorącym włoskim słońcu zachowują wszelkie właściwości kulinarne i zdrowotne. Suszone warzywo zawiera większe ilości  likopenu – przeciwutleniacza, który zwalcza wolne rodniki i obniża ryzyko zachorowania na raka. Pomidor jest bogatym źródłem potasu, magnezu i cynku, a także zawiera różne witaminy, w tym C,K oraz te z grupy B(B1,B2,B6). Warto zatem wprowadzić suszone pomidory do codziennego menu.

Kulinarna inspiracja

Suszone pomidory marki Ponti bez trudu zastąpią świeże letnie warzywa o każdej porze roku. Producent oferuje nam dwie wersje tego produktu: suszone pomidory w oleju słonecznikowym zamknięte w 280 gramowych słoikach oraz pomidory suszone w saszetkach 100 g, które przed spożyciem można indywidualnie doprawić i zalać zalewą. Dzięki lekko dymnemu aromatowi oraz słodko - ostremu smakowi nadadzą daniom wyrafinowanego charakteru. Pochodzące z Włoch pomidory Ponti pasują niemal do każdej potrawy. Świetnie komponują się z mięsem, jako składnik nadzienia do kurczaka, czy roladki wieprzowej. Równie dobrze prezentują się w towarzystwie ryb i owoców morza oraz wszelkiego rodzaju serów. W zimie z powodzeniem mogą zastąpić uwielbiany składnik jajecznicy, pizzy czy makaronów. Doskonale nadają się również do różnego rodzaju sałatek, sprawiając, że danie nabiera intensywnego smaku i odrobiny koloru. Same w sobie mogą  również stanowić przepyszną przekąską do chleba czy tostów. Co więcej, wysokiej jakości olej słonecznikowy, w którym zanurzone są  suszone pomidory Ponti, czerpie z nich wspaniały aromat. Dzięki temu, możemy z powodzeniem wykorzystać go podczas przygotowywania innych dań np.: jako marynatę do grillowanych warzyw, dressing do sałatki, czy też do po prostu smażenia mięs. Charakterystyczny aromat jakim nasączony jest olej, nada potrawą soczystości i wyrazistości.

Oryginalny i poddawany naturalnemu procesowi wytwarzania produkt zawsze daje gwarancję najwyższej jakości smaku. Wykorzystując w swoich kulinarnych eksperymentach pomidory suszone marki Ponti możemy być zatem pewni, że nasze potrawy będą posiadały niezwykłą głębię i niepowtarzalny aromat.

Pomidory suszone na słońcu w oleju Ponti

Waga: 280 g

Cena rekomendowana: 11,89 zł

Pomidory suszone na słońcu w saszetce Ponti

Waga: 100 g

Cena rekomendowana: 10,39 zł


Zdjęcia i kolory dają ogólne wyobrażenie o produktach i mogą odbiegać od rzeczywistego wyglądu.
Zastrzega się możliwość błędów w opisach na stronie WWW.