Oryginalna włoska Passata pomidorowa BIO LaSelva – niezwykle aromatyczna i bardziej pomidorowa od samych pomidorów !

informacja prasowa | 23/04/2014 16:04

Toskańska marka LaSelva od ponad 30 lat dostarcza konsumentom naturalne, odżywcze i pełne smaku produkty najwyższej jakości BIO. Oferta marki wciąż rozszerza się o kolejne propozycje, które z powodzeniem, wzbogacają menu nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Na naszym rynku pojawiła się właśnie ekologiczna Passata pomidorowa (Bio) – kwintesencja słonecznej Italii w szklanym, ekonomicznym opakowaniu.

BIO Passata pomidorowa marki LaSelva produkowana jest z zachowaniem najwyższych standardów ekologicznych, przy jednoczesnym poszanowaniu środowiska naturalnego. Na toskańskich, bogatych w minerały glebach, bez pośpiechu i chemicznych nawozów, dojrzewają skąpane w słońcu słodkawe, mięsiste pomidory, z których przygotowuje się tą niezwykle aromatyczną, mocno pomidorową, niezastąpioną w każdej kuchni bazę do dań, sosów czy zup. Dojrzałe pomidory z własnych gospodarstw marki LaSelva przetwarzane są na świeżo, bez dodawania soli, a proces ich pasteryzacji przebiega łagodnie, aby nie traciły cennych składników odżywczych. Brak pośpiechu podczas dojrzewania, korzystny klimat śródziemnomorski oraz naturalne metody przetwarzania sprawiają, że Passata marki LaSelva ma wyraziście pomidorowy smak o delikatnej nutce słodyczy. Dzięki specjalnie wyselekcjonowanym pomidorom zawierającym małą ilość wody Passata LaSelva ma gęstą, kremową konsystencję i jest bardzo aromatyczna.

Produkt w trosce o wartości odżywcze i smakowe, opakowany został w szklaną butelkę, dzięki czemu nie nabiera metalicznego, nieprzyjemnego posmaku, jak to często ma miejsce przy aluminiowych puszkach.  Duża pojemność (690 g) oraz wygodna zakrętka gwarantuje, możliwość wielokrotnego wykorzystania i wygodnego przechowywania w lodówce.


Zdjęcia i kolory dają ogólne wyobrażenie o produktach i mogą odbiegać od rzeczywistego wyglądu.
Zastrzega się możliwość błędów w opisach na stronie WWW.